W programie "Bimbrownicy: Whiskey biznes" wykorzysta całe swoje doświadczenie w produkcji alkoholu i wiedzę zespołów ekspertów w produkcji whiskey z ich własnym know-how, żeby wyciągać podupadające gorzelnie z tarapatów i podtrzymać amerykańską tradycję ręcznie robionego alkoholu
Tim Smith ciężko pracował, by ustanowić legalną markę alkoholu Climax. Teraz, kiedy zamienił swój szemrany biznes bimbrowniczy w prawdziwą firmę, wyprowadza z kłopotów cztery gorzelnie, w tym destylarnię Broad Branch, Old Nick Williams Farm & Distillery, Three Brothers Distillery i Bondurant Brothers Distillery. Każdego tygodnia do Tima dołączają eksperci od whiskey, Tim Jones i Devin Mills, którzy walczą z czasem, by jak najszybciej wyprowadzić nierentowne firmy na prostą.
Co w pierwszym odcinku?
Kiedy właściciele destylarni Broad Branch inwestują 2 miliony dolarów i zatrudniają nowicjuszy, Tim Smith uświadamia ich, że przepis, z którego korzystają może dosłownie wysadzić budynek w powietrze, a pieniądze i nazwisko legendarnego gorzelnika na etykiecie nie zapewnią im błyskawicznego sukcesu. Tim musi pomóc gorzelnikom odkryć prawdziwe korzenie i nauczyć ich robienia whiskey na poważnie.